ΑνακοινώσειςΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15/6 20:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το σωματείο μας εκφράζει την θλίψη και την οργή του για τους δεκάδες (79) μέχρι στιγμής νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους στην νέα πολύνεκρη τραγωδία, του ναυαγίου στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, με  γυναικόπαιδα – πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα ακόμα συμβάν, «στο επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες, που έχουν μετατραπεί σε εκατόμβες νεκρών μεταξύ αυτών πολλών παιδιών.

Χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται καθημερινά  λόγω των πολέμων και της φτώχειας, για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι και περιπλανώμενοι  μέσα από τις απάνθρωπες και άθλιες  συμφωνίες της ΕΕ για τη μετανάστευση και τελικά γίνονται θύματα διακινητών, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο και χάνοντας την πολλές φορές.

Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων καθώς έβαψαν τα χέρια τους με αίμα βάζοντας φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και, ταυτόχρονα, ηγούνται στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς εναντίον των λαών της περιοχής, καταδικάζοντας τους  στη φτώχεια και τη μετανάστευση.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους.
  • Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς .
  • Καταδικάσουμε την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ