ΑνακοινώσειςΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

Στην Ε.Ε της ΠΝΟ αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη από 00:01 έως 24:00, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση .
Χαιρετίζουμε τις μεγάλες παλλαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι διαδήλωσαν για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.
Αυτά τα εγκλήματα τα γεννά η πλήρης απελευθέρωση και η παραχώρηση των Μ.Μ.Μ στο μεγάλο κεφάλαιο, με συνέπειες την υποχρηματοδητηση , την υποσυντηρηση και την υποστελεχωση. Η ασφάλεια και η ζωή των επιβατών μετριέται ως κόστος.
Οι εφοπλιστές με την στήριξη όλων τον κυβερνήσεων έχουν δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για να υπονομεύεται η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα .
Η εγκληματική εφαρμογή του ν.4150/13 που μειώνει κατά 50% το πλήρωμα στα επιβατηγά πλοία αλλά και η μείωση των προστίμων όταν παραβιάζεται ο χρόνος ανάπαυσης με τον ν.4770/21, οδηγούν σε αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και σε εξαντλητικά ωράρια που αποτελούν και την νούμερο ένα αιτία πρόκλησης σοβαρών δυστυχημάτων.
Καλούμε τους ναυτεργάτες να δυναμώσουμε την πάλη για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για δουλειά με δικαιώματα, για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Πέμπτη 16 Μάρτη στις 05:30 το πρωί στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ