Καταγγελίες12 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΝΑΥTIKOΙ ΤΗΣ SEA JETS

12 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΝΑΥTIKOΙ ΤΗΣ SEA JETS

Προς :

  • ΥEN/Διεύθυνση Ναυτικής  Εργασίας 
  • Κεντρικό  Λιμεναρχείο Πειραιά
  • Ναυτιλιακή εταιρεία Seajets

                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών ναυτεργατών από την πλειοψηφία των πλοίων που βρίσκονται σε ακινησία και εκτελούν εργασίες επισκευής της ναυτιλιακής εταιρίας SEAJETS (ενδεικτικά Tera jet , World champion jet , Power jet , Speedrunner 1,2 ,Super express jet , super jet κ.α).

Παρότι ο μήνας είναι 12 Φλεβάρη, δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές για τον μήνα Γενάρη. Είναι μια τακτική που ακολουθεί η συγκεκριμένη εταιρία παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για την παραβίαση της ΣΣΕ . Η εταιρία ακόμα δεν καταβάλλει στην πλειοψηφία των ναυτικών την προβλεπόμενη προκαταβολή κάθε 15 του μήνα.

Η εταιρία παραβιάζει το άρθρο 10 της ΣΣΕ ακτοπλοΐας που αναφέρει : «(α)Η εξόφληση του μισθού και των πάσης φύσεως αποδοχών των ναυτικών γίνεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός …..(β)μετά την συμπλήρωση 15 ημερών εργασίας από την ημερομηνία ναυτολόγησης ο ναυτικός δικαιούται να ζητήσει προκαταβολή ….(γ)κατά την εξόφληση των αποδοχών χορηγείται στον ναυτικό αντίγραφο του λογαριασμού μισθοδοσίας του (pay)».

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι οι συνάδελφοι μας δεν πληρώνονται όπως προβλέπεται , την στιγμή ειδικά που τα νοίκια είναι πανάκριβα , οι τιμές στο super Market είναι πολύ ψηλές και όλοι οι λογαριασμοί τρέχουν .

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για την εφαρμογή της ΣΣΕ και η ναυτιλιακή εταιρία να καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές.

Επαναλαμβάνουμε ότι καμία παραβίαση της ΣΣΕ δεν είναι αποδεκτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ