ΑνακοινώσειςΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ «ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΕΝΑΡΞΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΛΗΞΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00 -14:00 ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ

Ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός (ΕΑΣ) καλεί όλους τους συνάδελφους να στηρίξουν με την ψήφο τους την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο . Να δυναμώσουμε με την συμμετοχή στις εκλογές , την δράση του σωματείου μας στα πλαίσια του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Συνάδελφε θέλουμε να σκεφτείς

  • την επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας από την εργοδοσία σε Ακτοπλοΐα , μεσογειακά – τουριστικά , πορθμεία , φορτηγά μικρών αποστάσεων , με σημαντικότερο ζήτημα την κατάργηση των ΣΣΕ , μέσα από την εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών για την απελευθέρωση των θαλάσσιων ενδομεταφορων .
  • Την προσπάθεια που κάνουν οι εφοπλιστές με κάθε τρόπο να μην εφαρμόζουν την ΣΣΕ .
  • Τον Γολγοθά που ανεβαίνεις κάθε φορά που πρέπει να ανανεώσεις πιστοποιητικά , να εκδόσεις το δίπλωμα σου κ.α. για να μπορείς να ναυτολογηθείς , δηλαδή την πολιτική που εφαρμόζουν και έχουν  οδηγήσει στην εγκατάλειψη και απαξίωση τα μητρώα ναυτικών ,τις σχολές σωστικών και το ΚΕΣΕΝ  γιγαντώνοντας  ένα παρασιτικό κύκλωμα ναυτικών πρακτόρων και ιδιωτικών σχολών που κερδίζουν από τον ιδρώτα μας .
  • Τους νεκρούς και τους σακατεμένους που έχει ο κλάδος μας από τα ελλιπή μετρά ασφάλειας και τα εξοντωτικά ωράρια .

Και στα παραπάνω πρέπει να σκεφτούμε

  • Την προστασία της υγείας μας , που όλες οι κοινωνικές παροχές από το ΕΣΥ έχουν απαξιωθεί πλήρως που είσαι αναγκασμένος να περιμένεις μήνες για ένα ραντεβού για εγχείρηση .
  • Η ακρίβεια που σπάει κόκαλα , κατασχέσεις πρώτων κατοικιών , φοροληστεία του εισοδήματος και από την άλλη συμμετοχή σε Ιμπεριαλιστικούς πολέμους .

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ , ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Επομένως η δύναμη μας είναι στην οργάνωση κόντρα σε κυβερνήσεις, κράτος , εφοπλιστές και τους νεροκουβαλητές τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και πρέπει να φροντίσουμε για αυτό .

Οι εκλογές στο σωματείο μας είναι μια ακόμα ευκαιρία εκλέγοντας και δυναμώνοντας την ταξική γραμμή που δεν παζαρεύει δικαιώματα αλλά αγωνίζεται και διεκδικεί και δεν υποχωρεί . Η νέα διοίκηση θα κουβαλήσει ένα δύσκολο φορτίο και πρέπει και μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της ,την οργάνωση  μεγάλων αγώνων για να μην συνηθίσουμε τον θάνατο στην δουλειά , στα πλοία , στα τραίνα , στις πλημμύρες και τις πυρκαγιές για να διαφυλάξουμε εν τελεί όλα τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει .

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ