ΑνακοινώσειςΑγγ. Γαλανόπουλος: Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα!!

Αγγ. Γαλανόπουλος: Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα!!

Στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη και στην εμπλοκή της Ελλάδας μίλησε ο Άγγελος Γαλανόπουλος, πρόεδρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Η ομιλία του έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή πολλοί εργάτες και πολλά συνδικάτα επιβεβαιώνουμε αυτό που εδώ και δεκαετίες εκφράζουμε με κάθε τρόπο, ότι η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, τη στήριξη του λαού της Παλαιστίνης. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι παρόμοιο στη σύγχρονη Ιστορία όπως ο βίαιος εκτοπισμός και η γενοκτονία που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ σήμερα στον Παλαιστινιακό λαό. Διωγμένοι από τα σπίτια τους, κυνηγημένοι και δολοφονημένοι. Οι Παλαιστίνιοι είναι το ζωντανό σύμβολο του μεγαλύτερου εγκλήματος της εποχής μας, αλλά και σύμβολο ελπίδας και αγώνα.

Σήμερα που είναι η επέτειος της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό και της αποκάλυψης των φρικαλεοτήτων που είχαν γίνει, απαιτούμε να μπει τέρμα στη σύγχρονη γενοκτονία.

Τώρα πρέπει με κάθε τρόπο και παντού να εκφραστεί η εναντίωσή μας στην πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ . Αυτή θα είναι και η μεγάλη προσφορά των εργαζομένων στην Ελλάδα για να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα.

Τώρα πρέπει να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη, η γενοκτονία του λαού της! Ήδη 24 χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 60 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Κοντά στα 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι!

Κανένας εφησυχασμός, να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή!

Αποφασιστική πράξη διεθνιστικής αλληλεγγύης θα δοθεί όταν όλοι οι εργαζόμενοι δουν, ξεσκεπάσουν και πολεμήσουν τους ενόχους αυτών των άδικων πολέμων! Να παλέψουν μέσα στους χώρους δουλειάς ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΝΑΤΟ, των καπιταλιστών και των κομμάτων τους. Αυτό το διεθνιστικό μας αποτύπωμα να δώσει ώθηση να εκφραστεί και από πολλά ακόμα συνδικάτα, από όλες τις χώρες η ίδια δυναμική, όπως οι Ιταλοί λιμενεργάτες δεν φόρτωσαν πολεμικό υλικό που προοριζόταν για τα κανόνια του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Δύο κόσμοι. Από τη μια ο βασανισμένος λαός από το καθεστώς απαρτχάιντ που εφαρμόζει το κράτος του Ισραήλ χρόνια τώρα, με τη ζωή τους να βρίσκεται μέσα σε τείχη, σε προσφυγικούς καταυλισμούς και με την προοπτική του βίαιου εκτοπισμού τους με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ να τους εξορίσουν σε ένα τεχνητό νησί στη Μεσόγειο. Από την άλλη με την πλήρη στήριξη δεκαετιών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που και σήμερα παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για τη σφαγή, ακόμα και από τον ΟΗΕ, στηρίζουν το κράτος αυτό που υπηρετεί τα συμφέροντά τους και δεν διαταράσσει τα σχέδια που έχουν μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι για τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Η κυβέρνηση έχει πολύ επιλεκτικές ευαισθησίες, θέλει να εμφανιστεί ως ο σημαιοφόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είδαμε όμως καμία ευαισθησία για το δικαίωμα των Παλαιστινίων να μπορούν να ζουν ελεύθερα, να ερωτευθούν, να αγαπηθούν, να μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και τα παιδιά τους να μπορούν να παίζουν ελεύθερα στους δρόμους και να μπορούν να εξελίσσονται σαν άνθρωποι. Αποκλεισμούς, βία, τρομοκρατία και θάνατο είδαμε και την ελληνική κυβέρνηση να τρέχει να συσφίγγει τους δεσμούς της με τον εμπρηστή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μπροστά στο καπιταλιστικό κέρδος πάει περίπατο ακόμα και δικαίωμα του ανθρώπου να είναι άνθρωπος.

Στην ανάγκη των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στη Γάζα, μαζεύουμε φάρμακα και βρεφικά είδη, τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε πώς θα οργανώσουμε την αλληλεγγύη.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ. Και αυτοί οι νέοι ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί θα πληρωθούν χρυσάφι από τον ελληνικό λαό, καθώς το κόστος υπολογίζεται στα 8,6 δισεκατομμύρια. Τα κρατικά ταμεία είναι γεμάτα όταν πρόκειται για τις ανάγκες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της άρχουσας τάξης, αλλά είναι «άδεια» όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, όπως π.χ. για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την κατάργηση του ΦΠΑ, για την παιδεία, την υγεία κ.ά.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση προϋποθέσεων για γενίκευση συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας το Παλαιστινιακό για να παρεμβαίνουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή και να ξεδιπλώνεται η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Έτσι και η επιχείρηση “Φύλακας της Ευημερίας” εδραιώνει ισχυρή ναυτική δύναμη στη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι τον Κόλπο του Άντεν. Με πρόσχημα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Καμία δουλειά δεν έχει έξω από τα σύνορα της χώρας μας κανένα ελληνικό πολεμικό πλοίο και στράτευμα.  Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά.

Και αυτή η κατάσταση που υπάρχει έρχεται να προστεθεί στο δεύτερο ανοικτό μέτωπο που υπάρχει στην Ουκρανία. Που για τον κλάδο των ναυτεργατών έχει πολύ μεγάλη σημασία επειδή πολλοί συνάδελφοί μας όλων των εθνικοτήτων αντιμετωπίζουν τις συμπληγάδες των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων. Με πολύ χαρακτηριστικά τα χτυπήματα των Χούθι στην Ερυθρά, τα χτυπήματα με πυραύλους και αδέσποτες νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα, τα αντίποινα των Ιρανών στην κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου ανοικτά της Εύβοιας και επίσης την ενδεχόμενη προετοιμασία επιβατηγών πλοίων να ενταχθούν σε έναν σχεδιασμό για τον βίαιο εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα. Τώρα να αναγνωριστούν οι θαλάσσιες περιοχές του Περσικού Κόλπου, της Ερυθράς και της Μαύρης Θάλασσας εμπόλεμες περιοχές και ο επαναπατρισμός των ναυτικών να γίνεται με έξοδα των ναυτιλιακών εταιρειών.

Με τον Παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη! Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί! Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο! Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ