ΑνακοινώσειςΚινητοποίηση για αυξήσεις μισθών και μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Αθηνών

Κινητοποίηση για αυξήσεις μισθών και μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και σωματείων στις 8π.μ. στο αεροδρόμιο Αθηνών.

Απηύθυναν κάλεσμα για διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και τις εταιρείες με αορίστου χρόνου συμβάσεις, 5θήμερο- 8ωρο, να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, να τηρείται το 5θήμερο- 8ωρο- 40ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας και να αφορούν όλους τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση, τις αεροπορικές και τις υπόλοιπες εταιρείες να πάρουν άμεσα μέτρα, να προσληφθεί άμεσα προσωπικό με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας αλλά και να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς αντί να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν το εισόδημα τους δουλεύοντας ρεπό και υπερωρίες. Μοίρασαν τη σχετική ανακοίνωση σε εργαζόμενους και επιβάτες του αεροδρομίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Στο πανό του Εργατικού Κέντρου αναγράφεται: «Απαιτούμε αυξήσεις μισθών, μόνιμη σταθερή εργασία, μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Αθηνών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ