ΑνακοινώσειςΟι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!!

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!!

Xαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που με την μαζική παρουσία τους σε κάθε πόλη της χώρας, από το πρωί στις απεργίες σε κάθε χώρο δουλείας τίμησαν αγωνιστικά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, με το σύνθημα “οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν”.
Οι μήνες που προηγήθηκαν έχουν τη σφραγίδα των μεγάλων απεργιακών αγώνων στη χώρα μας αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου. Το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την αδικία δέχεται τα εργατικά πυρά από εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και νεολαία που με αφοβία, με αντοχή και με διάρκεια στον αγώνα τους, διεκδικούν ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει, περιμένοντας καλύτερες μέρες από τα ψέματα αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Υπάρχει σημαντική πείρα για να μην οδηγηθούμε σε αυταπάτες και λαθεμένες επιλογές. Η σημερινή αρνητική κατάσταση δεν αλλάζει βάζοντας ξανά πλάτη, κάνοντας νέες θυσίες και τρώγοντας τα νέα παραμύθια τους. Οι λύσεις έρχονται από την οργανωμένη δράση, μακριά και πέρα από τον καπιταλιστικό μονόδρομο, της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.
Οι αγώνες των εργατών στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο μπορούν να νικήσουν! Είναι αυτοί που σε κάθε χρονική περίοδο ήταν αυτοί που έφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές, που αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. Η εργατική τάξη μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά και να κτίσει μια νέα κοινωνία χωρίς αυτούς και τον παρασιτικό ρόλο τους. Αυτό τρέμουν οι εκμεταλλευτές του πλούτου μας σε όλον τον κόσμο!
Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
Απεργιακο κλιμάκιο ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε Πατρα Κυλληνη Ριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ