ΚαταγγελίεςΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ SEAJETS

ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ SEAJETS

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 12/1/2023 στο Ε/Γ-Τ/Χ TERA JET της Ναυτιλιακής Εταιρίας Seajets προέκυψε ότι 5 συνάδελφοι βρέθηκαν να εργάζονται ανασφάλιστοι χωρίς ΣΣΕ . Το πλοίο δεν διαθέτει ναυτολόγιο ούτε κατάσταση ναυτολογίου όπως είναι υποχρεωμένο από την νομοθεσία. Η εταιρία προσκόμισε ένα άθλιο κείμενο στην αγγλική γλώσσα παρουσιάζοντας το ως ατομική Σύμβαση εργασίας και ταυτόχρονα επικαλέστηκε ότι δεν είναι υποχρεωμένη να έχει ναυτολόγιο .
Καταγγέλλουμε την προκλητικότατη ενέργεια που θέλει να ισοπεδώσει τα μισθολογικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών . Εδώ και 30 χρόνια έχουν δοθεί σκληροί ταξικοί αγώνες για να μην εφαρμοστεί ο ευρωπαϊκός κανονισμός 3577/92 που καταργεί ΟΛΟ το συγκροτημένο εργασιακό καθεστώς στη ακτοπλοια , σήμερα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας .
Η ναυτική εργασία στις θαλάσσιες ενδομεταφορες διεπεται από την ΣΣΕ , με κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα τελεία και παύλα .
Δηλώνουμε προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση αλλά και σε οποίους συμμετέχουν σε τέτοιους σχεδιασμούς ότι οι προσπάθειες τους θα πέσουν κενό και θα αναλάβουν και τις συνέπειες των πράξεων τους .
Καλούμε τους ναυτεργάτες να είναι σε ετοιμότητα και να καταγγέλλουν στα σωματεία μας οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά της εργοδοσίας που προσβάλλει τις ΣΣΕ τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ