ΚαταγγελίεςΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΕΛΙΖΟΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΕΛΙΖΟΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Κλιμάκιο του σωματείου μας πραγματοποίησε παρέμβαση στο ναυπηγείο CHALKIS SHIPYARDS S.A στο βαθύ Αυλίδας .
Και σε αυτό το ναυπηγείο όπως και πρόσφατα σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας , όπου επαναλαμβάνουμε εκτελούνται εργασίες σε πλοία που εργάζονται ναυτεργάτες και μέλη μας , βρίσκουμε εμπόδια από τις εταιρίες του ναυπηγείου (πιθανώς και σε συνεννόηση με τις ναυτιλιακές ) και δεν έχουμε ελεύθερη πρόσβαση να μιλήσουμε με τα μέλη μας στον χώρο εργασίας τους , να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των συναδέλφων μας .
Στην πύλη του ναυπηγείου μας ενημερώσανε ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση μας από την εταιρία του ναυπηγείου και προκλητικά ο υπεύθυνος ασφαλείας μας απαγόρευε την είσοδο.
Μεγάλες ευθύνες φέρει η λιμενική αρχή της Χαλκίδας που σε τηλεφωνική παρέμβαση μας, απλώς μας μετέφεραν την άποψη του ναυπηγείου χωρίς περαιτέρω ενέργειες .
Τελικά με την ανυποχώρητη στάση μας οι πρακτικές του αποκλεισμού των σωματείων δεν πραγματοποιήθηκαν .
Στο συγκεκριμένο ναυπηγείο εκτελούνται εργασίες στο πλοίο Aqua jewel της Ν.Ε. Seajets. Και σε αυτό το πλοίο συνεχίζει η εταιρία την τακτική του φελιζολ με ένα πιάτο φαΐ αγνώστου προελεύσεως . Με σαφή την προσπάθεια της να μην καταβάλλει το αντίτιμο τροφής όπως προβλέπεται από την ΣΣΕ στο αρ.3 (το οποίο ανέρχεται σε 20,58ευρω/ημερησίως )και με αυτό το τρόπο να μειώνει κατά 30% τις αποδοχες . Επίσης δεν έχει καταβάλλει τα extra του μηχανοστασίου στους συνάδελφους μας από το καλοκαίρι και έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με κάθε ναυτεργάτη ξεχωριστά για μεροκάματα παραβιάζοντας κατάφορα την ΣΣΕ ακτοπλοΐας και τα δικαιώματα των ναυτεργατών στο σύνολο τους .
Θα συντρίψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας γκέτο που κάποιες εταιρίες θέλουν να επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς γαλέρας .
Κανένα εμπόδιο δεν θα σταθεί ανάμεσα στα συνδικάτα και τα μέλη τους και καλούμε τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους .
Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας , καμία παραβίαση της ΣΣΕ δεν θα γίνει ανεκτή .Οι εποχές των συμφωνιών κάτω από την ΣΣΕ έχουν περάσει ανεπίστρεπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ